Novembertankar

Westerlund dagen på arkivens dag i Skellefteteå med omväxlande program som började med Kulturskolans elever från bl.a. Kågedagen muciserade. Ännu ett bevis på kulturskolans betydelse för så många, både musiker som åhörare.

Dagens höjdpunkt var utdelande av årets Westerlundstipendie från Fornminnesföreningen, SKEFO och Norran till StigHenrik Wiklund som dess 15:e stipendiat och den 11 mannen att få stipendiet som slutade sitt fina tacktal med orden - nästa år hoppas jag det är en kvinna.

Ännu ett bevis på att i Skellefteå ska det vara en man. Härom veckan hävdade näringslivschef Bengt ivansson att det knappt fanns några kvinnor i Skellefteå som ville sitta i en styrelse då det handlade om företagande trots att det finns ett stort antal kvinnor som driver egna företag. Han hade bara funnit 2 kvinnor till en ny styrelse med 10 ledamöter.

Vi har ju ett skellefteupprop om Lasarettet och om den planerade Centrumbron vid Nordanå kanske dags med ett kvinnoupprop om att vi finns och kan!

Kommentera gärna inlägget: