Januaritankar

Redan vecka 3 för år 2012 och media har fastnat i S-politikens problem men livet rymmer ju så mycket mer. Vi i Skellefteå har snö och en härlig vinter och dagarna blir längre och längre och snart är det vår men först har vi februari med många årsmöten och tillbakablickar och framåtblickar. Vad är målsättningen för föreningens arbete?

 

Det är fantastiskt forska i ideella föreningars till t.ex. Folkrörelsearkivet i Skellefteå många arkiv. Idag fick jag där svar på vissa oklara noteringar i protokoll och så finns svar t.ex Kunskapskällan på Nordanå. Och idag fick jag också uppgiften att fundera på vad busstrafiken åstadkommit, före och vid sidan av järnvägen Skellefteå - Bastuträsk från förra seklets början.

 

Arkiven borde få mer uppmärksamhet av media, det är ett av mina önskningar inför 2012.

 

 

Etiketter: 20 januari 2012

Kommentera gärna inlägget: